Crane Enclosure Redesign to Improve Health and Safety

This contractor have worked in collaboration with their tower crane business team, the client and police liaison to completely redesign their existing crane base enclosure system to improve health and safety.

Previously, mesh panels were connected to the anti-climb fan of the crane to create a 6-metre-tall lockable security enclosure which prevented access to the crane for unauthorised personnel, both on-site personnel and members of the public.

The new system is a complete redesign to improve both the function and usability of the design whilst also improving safety measures.

Some of the key new features they have implemented are:

  • Vertical Mesh Alignment (rather than horizontal) to deter external climbing
  • Modular panels to improve ease of installation and dismantle
  • Addition of a security fan at the top of the enclosure to deter external climbing.

Footer Reference

Entry submitted by Balfour Beatty


Did you find this article helpful?

Please rate this article

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...

Leave a comment

Return to previous page

The Scheme does not promote or endorse any products, goods or services. For more information, click here.