Wellbeing Corner

With Autumn’s dark mornings and evenings taking hold in London, the Multiplex team decided to enhance wellbeing at the project and create a more pleasant environment for the whole workforce.

The removal of one out of two tower cranes created a new space at the team’s project office that was converted to a well-being corner available to anyone. The well-being corner consists of:

  • Four sky lights providing access to daylight and therefore improving psychological well-being and productivity.
  • A couch for anyone who wishes to have a break.
  • Flowers and plants to create a small green oasis and to minimise levels of air pollutants.
  • Two LED grow lights were installed to keep the plants alive due to limited access to daylight.
  • Planters made of recycled old hard hats and margarine or yoghurt containers.
  • A damaged bookcase has been recycled and used to host the planters and the LED lights.
  • A large fake tree was provided as a gift by our client who embraced the idea.
  • A large air purifier unit to reduce airborne dust levels.
  • A table so that groups of people can relax or gather for a lunch break.
  • Team photos from project awards, celebrations of key milestones and events are displayed on the wall.

The corner has gained a warm welcome from the project; individuals use it for reading, lunch breaks and the Multiplex project team has even created a rota for the watering of the plants!

Footer Reference

Entry submitted by Multiplex


Did you find this article helpful?

Please rate this article

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Loading...

Leave a comment

Return to previous page

The Scheme does not promote or endorse any products, goods or services. For more information, click here.